Nelt predstavio rešenja digitalizacije u transportu na SLA konferenciji

Nelt avatar Nelt 08.11.2022.

Najvećem logističkom događaju na Zapadnom Balkanu

Naša kompanija učestvovala je na godišnjoj konferenciji Srpske Logističke Asocijacije u Beogradu. Ovaj najveći logistički događaj na Zapadnom Balkanu održan je početkom meseca u hotelu Crowne Plaza.

Nenad Rakočević, menadžer za unapređenje operacija u lancu snabdevanja, govorio je u okviru sesije Drumski transport.

„Naša kompetitivna prednost leži u sposobnosti da razumemo šta se dešava u svakom delu supply chain-a. Digitalizacija nam donosi čitav set aplikativnih rešenja, platformi koje nam omogućavaju da u realnom vremenu to i postignemo“, istakao je Nenad Rakočević u svom izlaganju i dodao da je Neltov fokus na digitalnu transformaciju počeo 2018 godine.

„Sa poslednjim strateškim planom za 2022-2025 dodatno smo učvrstili i ubrzali digitalnu agendu. Digitalna Transformacija lanca snabdevanja kao imperativ za sveobuhvatnije i poboljšano iskustvo korisnika naše usluge, koje donosi vrednost svima u E2E lancu snabdevanja bilo da se radi o distributivnom ili 4PL delu biznisa.  Drugim rečima digitalizacija transporta nam daje mogućnost da zahvaljujući real-time podacima vidimo, razumemo i poboljšamo performanse lanca snabdevanja, zatim pravovremeno intervenišemo i maksimalno ublažimo rizike, sarađujemo cross- funkcionalno i  sa eksternim kupcima i kljentima  čime značajno unaprđujemo nivo usluge, bolje upravljamo kapitalom i troškovima i povećavamo optornost na poremećaje u lancu snabdevanja“, naveo je Nenad.

Događaju je prisustvovalo više od 500 logističkih stručnjaka iz celog regiona. Predavanje je održalo 30 učesnika, a svoja logistička rešenja su na međunarodnom sajmu LogExpo, koji je održan ispred konferencijskih sala, predstavilo nekoliko desetina izlagača.