Nelt učesnik konferencije TIL 2020

Nelt logistics avatar Nelt logistics 06.10.2020.

Biznis konferencija „Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona – TIL 2020″

Kompanija Nelt učestvovala je tradicionalno na biznis konferenciji „Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona – TIL 2020” održanoj 6. oktobra u Beogradu. Uz institucionalno pokroviteljstvo Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije i u organizaciji kompanije Mass Media International, ovogodišnju konferenciju obeležilo je prisustvo stručnjaka kako iz naše zemlje, tako i iz Slovenije, Hrvatske i Makedonije.

Neltov Head of LSP, Ivan Milićević, bio je jedan od govornika čije se izlaganje ticalo uticaja Neltovog intermodalnog terminala na multimodalne tokove Balkana. On je istakao značaj geografskog položaja Terminala: „Od otvaranja 2016-te godine železničko-drumski kontejnerski terminal unutar Neltovog logističkog centra u Dobanovcima je postao bitna spona  balkanske mreže. Redovni kontejnerski tokovi sa lukama u regionu Pirej, Rijeka i Bar govore o relanoj i rastućoj potrebi privrede u regionu da dalje optimizuje svoje lance snabdevanja. U ostvarenju ovih potreba pojavljuju se  različiti izazovi a dijalog i saglasje učesnika je osnova za uspešno ostvarenje.”

Pored glavne teme, „Progresija intermodalnih transportnih lanaca“, na konferenciji se govorilo i o strateškim imperativima u razvoju regionalne multimodalne transportne infrastrukture, optimalnom protoku i bezbednosti transporta. Neizbežna tema bila je svetska pandemija COVID-19: vreme problema, rešenja i novih poslovnih izazova.