Nelt BiH i Bingo donirali 10.000 KM SOS Dječijim selima

Nelt avatar Nelt 24.01.2023.

Naša kompanija na tržištu Bosne i Hercegovine i najveći lokalni trgovački lanac “Bingo”, donirali su 10.000 KM humanitarnoj organizaciji SOS Dječija sela. 

Sredstva su prikupljena od prodaje 7Days Cocoa kroasana i Milka Noisette čokolada u Bingo marketima, a u kampanji su, tokom posljednja dva mjeseca, učestvovali svi kupci ovih proizvoda.

Biznis asistentkinja izvršnog direktora Biljana Lackanović izjavila je da je zadovoljstvo biti partner SOS Dječijih sela već sedmu godinu.

„Društvo u cjelini treba da teži pozitivnim promjenama i vodi računa o djeci. Zajednička akcija kojom smo uspeli da realizujemo donaciju od 10.000 KM samo je jedna u nizu.  Podrška naše kompanije kontinuirano se sprovodi kroz robne donacije porodicama iz SOS Dječijih sela u nekoliko gradova u BiH, kao i kroz partnerski rad na SOS programu za mlade YEEP, sa ciljem pružanja znanja i veština koje će mladima dugoročno osigurati ekonomsku perspektivu i socijalnu integraciju“, istakla je Biljana.

Nakon uručenja donatorskog čeka predstavnici naše i kompanije Bingo posjetili su porodicu SOS mame Amire i doneli deci prigodne poklone.

SOS Dječija sela u BiH tokom protekle godine pružila je brigu za 216 djece i mladih, a kroz Program jačanja porodica direktno je podržala 437 socijalno ugroženih porodica. Više informacija o načinima kako podržati rad organizacije možete saznati na web stranici www.sos-ds.ba.