Neltu u BiH dodijeljen sertifikat Zelena tačka

Nelt avatar Nelt 09.08.2022.

Kompaniji Nelt u Bosni i Hercegovini dodijeljen je sertifikat Zelena tačka, međunarodno zaštićen simbol kojim se obilježava ambalaža proizvoda. Ovaj simbol potvrda je korisniku da kompanija učestvuje u sistemu upravljanja ambalažnim otpadom, te da je društveno odgovorna i ekološki svjesna.

Sertifikat je Neltu dodijelila kompanija EKOPAK, ekskluzivni davatelj prava na korištenje Zelene tačke za tržište Bosne i Hercegovine.

“Izuzetna nam je čast da Vam dodijelimo prestižni sertifikat Zelena tačka, kao priznanje Vašoj kompaniji koja korištenjem ovog međunarodno zaštićenog znaka potvrđuje da učestvuje u razvoju sistema reciklaže ambalažnog otpada u Bosni i Hercegovini”, poručili su iz ove kompanije.

Asistent spoljnotrgovinskog poslovanja u Nelt BiH Duško Jevtović istakao je da su ponosni što će kao društveno odgovorna kompanija biti nosioci znaka “Zelena tačka”.

„Ovim priznanjem je naše dosadašnje djelovanje u okviru zaštite životne sredine na području BiH ponovno prepoznato i potvrđeno kao savjesno. Nastavićemo da njegujemo praksu i navike ekološki i društveno odgovorne kompanije!”, kazao je Duško.