Ranko Socanac i Nebojsa Saponjic

Šaponjić i Sočanac dobili SES-ovu povelju za izuzetnost

Nelt Group avatar Nelt Group 14.12.2020.

Osnivačima Nelta nagradu dodelio Savez ekonomista Srbije.

Ranko Sočanac i Nebojša Šaponjić, osnivači i vlasnici Nelt Grupe, dobitnici su ovogodišnje Povelje za izuzetnost u oblasti poslovne ekonomije i menadžmenta.

Ovu nagradu Savez ekonomista Srbije (SES) tradicionalno dodeljuje velikanima srpske ekonomske i privredne scene.

„Dodelom nagrada, SES nastoji da u skladu sa svojim osnovnim ciljevima doprinese popularizaciji ekonomske nauke i struke, kao i afirmaciji pojedinaca i promociji dostignuća koja su ostvarena u oblasti ekonomije“, istakao je Aleksandar Vlahović, predsednik SES-a .

Ranko Sočanac i Nebojša Šaponjić prepoznati su kao altruisti i aktivni učesnici društvene zajednice, a Nelt kao standard za distribuciju i logističke usluge u Srbiji i regionu. Pored njih, nagrađen je i Prof. dr Branko Milanović. Ovogodišnji dobitnik Povelje za izuzetan doprinos u oblasti ekonomske teorije i politike, Milanović, jedan je od vodećih savremenih ekonomista iz oblasti izučavanja ekonomskih nejednakosti i fenomena globalizacije.

Svečana dodela nagrada koja se organizuje u okviru tradicionalnog godišnjeg koktela SES-a ove godine je otkazana zbog pandemije virusa Covid-19.