E-commerce trendovi predstavljeni mladim ekonomistima

Nelt avatar Nelt 11.04.2019.

Nelt osnažuje i edukuje mlade, u skladu sa svojom strategijom društveno odgovornog poslovanja.

U skladu sa opredeljenošću kompanije Nelt da osnažuje i edukuje mlade, Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe i Nikola Ćorsović, direktor strategije i razvoja, održali su gostujuće predavanje na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Oni su studentima predstavili promene sa kojima se susreće oblast e-commerca. Na kraju druženja, najavljen je i konkurs za novi „Dobar start“, koji će biti otvoren početkom maja.

Iako je fokus bio na ulozi e-commerca u distributivnom poslovanju, o čemu je posebno govorio Ćorsović, studentima je omogućeno da saznaju i nešto više o samom poslovanju i razvoju Nelta zahvaljujući prezentaciji Miloša Jelića.

„80 odsto Neltovih prihoda dolazi iz distribucije, dok drugo mesto zauzima logistika. Naznačajnije tržište za naše operacije jeste Srbija, a zatim Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora… Ono što je novije u našem portfoliju su zemlje podsaharske Afrike sa kojima sarađujemo. Pored Angole, Zambije i Mozambika, mislim još i na Malave i Zimbabve“, pojasnio je on.

Milica Dostanić, saradnica za regrutaciju, najavila je konkurs za petu jubilarnu generaciju Dobrog starta, koji će biti otvoren početkom maja. Ovom prilikom, pozvala je zainteresovane da prate Neltove stranice na Fejsbuku i LinkedInu i budu u toku sa aktuelnostima.

Gostujuće predavanje je organizovano u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, u okviru predmeta Kanali marketinga i Trgovinski marketing i menadžment prodaje.