Podrška zaposlenima u Neltu tokom i nakon porodiljskog odsustva

Nelt avatar Nelt 15.11.2018.

Nelt Grupa će ubuduće pružati podršku svim zaposlenim trudnicama tokom porodiljskog odsustva.

Nelt Grupa će ubuduće pružati podršku svim koleginicama tokom porodiljskog odsustva, u želji da im omogući ravnopravne uslove da se ostvare i na privatnom i na profesionalnom planu.

Počevši od novembra 2018. u svim kompanijama Nelt Grupe će se zaposlenima na porodiljskom odsustvu isplaćivati pun iznos ugovorene zarade u periodu do 12 meseci.

Tokom navedenog perioda, sve zaposlene koje ostvaruju deo zarade kroz stimulaciju, primaće i šestomesečni prosek ostvarenih stimulacija. Takođe, zadržavaju i sve dodatne benefite koje nose njihove pozicije.

„Kako težimo tome da budemo prvi i jedinstveni, želimo da istaknemo da ćemo posebno brinuti o periodu povratka na posao, kada je najvažnije uspostaviti ravnotežu između radnih zadataka i roditeljskih obaveza,“ ističu iz sektora za ljudske resurse.

Po povratku na posao, zaposlene će imati mogućnost da u prvom mesecu rade 60% radnog vremena i ostvare 100% zarade, dok će u drugom i trećem mesecu po povratku imati opciju rada 80% radnog vremena za 80% zarade.

Ovi benefiti će se primenjivati i na koleginice koje su trenutno na porodiljskom odsustvu za preostali period njihovog odsustva.