Intervju Miloša Jelića za Bloomberg Adria TV

Nelt avatar Nelt 03.11.2022.

O aktuelnim temama iz sveta biznisa i poslovanju Nelt Grupe

CEO Nelt Grupe Miloš Jelić bio je gost drugog serijala emisije Boomberg Adria Leaders na Bloomberg Adria televiziji gde je govorio o aktuelnim temama iz sveta biznisa i poslovanju i vrednostima naše kompanije.

Teme razgovora bile su i značaj regionalnog tržišta, poslovanje Nelta na afričkom kontinentu, kao i najveći izazovi u poslovanju tokom 2022. godine.

„Pružanjem operativnih usluga koje su visoko efikasne potvrđujemo da smo kao organizacija sposobni da izvršimo svaki zadatak pred nama. Perspektiva dugoročnog poslovanja za nas je vrlo važna jer želimo da, u godinama koje dolaze, potvrdimo sve ono što nas krasi kao jednu izuzetnu kompaniju koja posluje na tržištima više od 30 godina. To je dokaz da kao porodična kompanija znamo šta radimo i imamo dobre temelje da uspehe ponovimo u budućnosti“, rekao je Jelić.

On je istakao da se od investicija ne odustaje, uz dozu opreza i potrebu da mudro razmotrimo sve okolnosti koje su pred nama.

„Nastojimo da ostvarimo svoje ambicije bez obzira na to u kakvim okolnostima radimo. Nastavićemo da pratimo strategiju uz ozbiljnu transformaciju koja se odvija svakodnevno. Želimo promenu modela, procesa, prilagođavanje organizacije i primenu potpune digitalizacije i automatizacije procesa, gde je to moguće. Cilj je da se prilagodimo potrebama potrošača i primenimo koncept end to end u praksi. Ulažemo u softvere, nova znanja, ljude i nastojimo da podignemo kompetence organizacije na nivo koji je potreban i poželjan. Pored toga bitno nam je da ostanemo dugoročni partneri sa velikim kompanijama sa kojima sada sarađujemo, a u isto vreme da ostanemo prepoznati kao organizacija koja donosi proizvode na mesto prodaje sa kvalitetom i dobrim ponudama“, objasnio je izvršni direktor Nelt Grupe.

Jelić je istakao da se, u društvu koje se brzo menja, konstantno moramo prilagođavati novim okolnostima kako bismo opstali i ostali to što jesmo, broj jedan u logistici i distribuciji. Izazovi u lancima snabdevanja na globalnom nivou, dodao je, za našu kompaniju koja ima ambiciozne planove za budućnost, predstavljaju izazov.

„Želimo da stvorimo novu snagu Nelta koja će značiti različitost od konkurenata“, poručio je Jelić.

Ceo intervju možete pogledati na portalu ove televizije: Miloš Jelić, Nelt CEO | Bloomberg Adria