Pred nama je prilika da izgradimo još bolji odnos sa potrošačima

Neoplanta avatar Neoplanta 28.08.2020.

Izvor: InStore

Intervju: Aco Tomašević, direktor kompanije Neoplanta

U okviru Direct PERSPECTIVE inicijative, čiji je partner In Store, pokrenut je dijalog poslovne, tehnološke i startap zajednice sa ciljem razmene mišljenja o poslovanju u novoj normalnosti izazvanoj Covid-19 virusom.

 

Kako će iz vaše perspektive izgledati poslovanje u postcovid periodu?

Mnogi svetski ekonomisti, ali i domaći, saglasni su da će korona promeniti način poslovanja kakav poznajemo. Situacija u kojoj smo se našli u prethodnom periodu je sve u poslovnom svetu stavila pred velike izazove, da sačuvamo zdravlje svojih zaposlenih i održimo poslovanje i obezbedimo stabilnost kompanija i primanja naših ljudi. Ponosan sam na to što smo kao kompanija, pokazali sposobnost da se veoma brzo prilagođavamo i organizujemo, kako bismo nesmetano obavljali naš posao. Sad je pred nama prilika da izgradimo još bolji odnos sa našim potrošačima, jer kao i u životu pravi prijatelji se pokažu u teškim trenucima.

 

Koji izazov percipirate kao najveći za vašu industriju?

Najveći izazov za našu industriju predstavlja povećanje cena sirovina sa kojim smo se susreli naposredno pre pandemije koronavirusa. Uzrok tome je sa jedne strane afrička svinjska kuga, bolest koja je u mnogim zemljama desetkovala svinjski fond, čak i u Kini koja se smatra za najvećeg svetskog proizvođača svinjskog mesa. Sa druge strane, inače se kontinuirano beleži pad populacije svinja svuda na svetu, nasuprot povećanju broja stanovnika. Mi konstantno pratimo dešavanja na tržištu, kako na svetskom tako i na lokalnom nivou, jer se na osnovu toga donose odluke koje su važne za poslovanje. Uvek se trudimo da se prilagođavamo novonastalim okolnostima.

 

U kojoj meri će životni stil i navike potrošača biti promenjeni?

Navike potrošača su se definitivno promenile i verujemo da će takve i ostati još neko vreme. Konkretno u proteklom periodu porasla je potražnja za gotovim, upakovanim proizvodima vertikalne linije. Za vreme pandemije svi su više vremena provodili u kući i bili su usmereni na online preglede. Mi smo situaciju ispratili pojačanim aktivnosti na digitalnim kanalima komunikacije koji pružaju zanimljive sadržaje, zabavne, ali i one sa korisnim informacijama za pratioce, jer naše proizvodne i marketinške aktivnosti uvek usklađujemo sa potrebama i željama potrošača.

 

Šta će uticati na odluku potrošača da izabere odredjeni brend?

Ono što će sve potrošače opredeliti za određeni brend jeste na prvom mestu kvalitet proizvoda, koji se u okviru Neoplanta Delikates brenda ogleda u visokom procentu mesa. Putem „Široooko“ kampanje to jasno i komuniciramo, kada kažemo da se 160g svežeg mesa iskoristi za proizvodnju 100g Neoplanta Delikates čajne kobasice. Emocija je nešto što je takođe jako važno, a što smo mi pokazali kroz našu pesmu „Široooko“ koja je postala vrlo prepoznatljiva, i na koju su potrošači vrlo lepo odreagovali. Prepoznali su kvalitet i to se vidi kroz odličan rezultat prodaje u pomenutoj kategoriji. Jednostavno, brendovi moraju konstantno da ulažu i da se trude da budu prvi izbor potencijalnih kupaca, a posebno sada u specifičnim okolnostima. U susret tome, pokrenuli smo još jednu „Široooko“ priču koja donosi sinergiju dva jaka brenda. Našoj poznatoj Fruštuk kobasici smo pridodali Imlek iriški sir. Takođe, novina u proizvodnji Fruštuk kobasice je duži proces sušenja što garantuje još ukusnije fruštukovanje.

 

Šta će biti fokus CSR aktivnosti?

Društveno odgovorno poslovanje predstavlja stratešku opredeljenost kompanije Neoplanta. Uvek se trudimo, koliko je u našoj moći, da izađemo u susret onima kojima je pomoć potrebna. Lep je osećaj kada možeš nekom da pomogneš, zapravo da ne čekaš da se promena desi sama od sebe već da budeš njen pokretač. Naša kompanija učestvovala je u proteklih nekoliko meseci u mnogim akcijama donacija, kako naših proizvoda, tako i medicinske i zaštitne opreme. U jednoj od akcija donirali smo 2.300 zaštitnih vizira za ljude koji rade u marketima širom Srbije i svakodnevno nas uslužuju iza delikates vitrine. Mi brinemo jedni o drugima, jer samo tako možemo uspeti u zajedničkoj misiji za bolje društvo.

 

Koji od elemenata digitalne transformacije će biti ključan za vaše poslovanje na dalje?

Usmerili smo aktivnosti na TV i digital. Komunikacijom našeg premium brenda Neoplanta Delikates putem instagram profila i YouTube kanala, trudimo se da zanimljivim i jednostavnim video receptima pod nazivom „Široooko kuhinja“ ponudimo ideje za pripremu ukusnog i brzog obroka. Za nešto mlađe, na jednostavan i duhovit način naši junaci Pipi i Gudi na društvenim mrežama daju praktične savete o svakodnevnim situacijama. Kao povratnu reakciju, dobijamo sjajne komentare od potrošača i zbog toga nam je jako drago.