Ekskurzija za polaznike Nelt edukativnog programa

Nelt avatar Nelt 26.06.2019.

Studenti koji čine ovogodišnju grupu NEP-a, proveli su dan u Banovcima, i posetili Muzej i…

Kao svakog leta u poslednje četiri godine, i ovog je organizovana celodnevna ekskurzija za polaznike četvrte generacije NEP-a. Studenti različitih fakulteta koji čine ovogodišnju grupu Nelt edukativnog programa, proveli su dan u Banovcima, nadomak Beograda i posetili Muzej i Magacin Macura.

Nakon obilaska muzeja našeg poznatog kolekcionara savremene umetnosti, Vladimira Macure, polaznici su druženje nastavili u dvorištu Magacina Macura smeštenom na obali Dunava.Prezentacije projekata polaznika moderirale su Nana Radenković (Nova Iskra) i Milica Pekić (Galerija 12 Hub), kojima je i ove godine pripala uloga mentora. Predstavljeni projekti se tiču značajnih društvenih tema kao što su zaštita životne sredine i uloga kulture, medija i obrazovnih institucija u obrazovanju.

Pred sam kraj, polaznici su učestvovali u radionicama kroz koje su saznali nešto više jedni o drugima, ali i o sebi samima. Ekskurzija je ujedno označila početak letnje programske pauze.Nelt edukativni program je pokrenut 2014. godine kao rezultat saradnje kompanije Nelt, Nove Iskre i Galerije 12 Hub. Do danas, oko 70 polaznika je uspešno završilo ovaj edukativni program.