Visoki funkcioneri BiH posetili Nelt

Nelt avatar Nelt 15.10.2020.

Veliki broj proizvoda koje građani svakodnevno koriste deo je Neltovog programa.

Predsedavajući Veća ministara BiH, Zoran Tegeltija, i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac posetili su kompaniju Nelt u Istočnom Sarajevu. Nakon što su im prezentovani postignuti rezultati i planovi kompanije, njeni sistemi i kapaciteti, gosti su obišli poslovni kompleks Nelta. Na sastanku se takođe razgovaralo o mogućnostima da kompanija osigura proizvođačima iz BiH distribuciju njihovih proizvoda na onim tržištima Zapadnog Balkana na kojima Nelt posluje.

Predsedavajući Veća, Zoran Tegeltija, ocenio je da se od Nelta kao velike, uspešne distributersko- logističke kompanije očekuje da obezbedi stabilnost u snabdevanju tržišta robom: „Veliki broj proizvoda koje građani svakodnevno koriste deo je Neltovog programa. Ukoliko imamo siguran lanac snabdevanja, onda omogućavamo da te proizvode imamo i onda kada je komplikovana i veoma teška situacija kao što se to desilo na početku pojave virusa korona“.

Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, nakon posete Neltu istakao je da je Istočno Sarajevo strateško mesto, a da Sarajevo pruža infrastrukturne kapacitete koji su neophodni za razvoj ekonomije i trgovine, pre svega, u spoljnotrgovinskom prometu, bazirajući se na blizinu aerodroma i željeznicu.

Zajedno sa domaćinom Goranom Cerovinom, izvršnim direktorom Nelta BiH, gosti su zaključili da je neophodan nastavak razgovora o izgradnji slobodne zone u Istočnom Sarajevu, koja bi omogućila intenzivan lokalni razvoj, prisutnost mnogo većih kompanija, a koristili bi se svi kapaciteti infrastrukture koji su neophodni u spoljnotrgovinskom prometu.

Više o poseti možete pronaći na portalu BiznisInfo.ba