Visoki predstavnici Evropske logisitičke asocijacije posetili Nelt

Nelt logistics avatar Nelt logistics 25.05.2017.

Predsednik i potpredsednik Evropske logističke asocijacije (ELA), Paolo Bisogni i Jos Marinus.

Predsednik i potpredsednik Evropske logističke asocijacije (ELA), Paolo Bisogni i Jos Marinus, posetili su u 22. maja centralni poslovni kompleks kompanije Nelt u Dobanovcima. Kako je misija organizacije ELA da promoviše profesiju logistike i upravljanje lancem snabdevanja, poseta se bazirala na upoznavanju visokih predstavnika asocijacije sa Neltovim logističkim kapacitetima.

Predstavnici kompanije Nelt predstavili su gostima procese poslovanja, tehnološka unapređenja koje je kompanija uvela u praksu, funkcionisanje sistema integrisanih logističkih usluga i prednosti koje on donosi stejkholderima. Posebna pažnja je posvećena predstavljanju Intermodalnog terminala, koji je započeo sa radom u decembru 2016. godine i koji je otvoren je za sve učesnike na tržištu u uvoznim, tranzitnim i izvoznim poslovima. Bisogni i Marinus su iskazali svoju saglasnost da je Intermodalni transport sinonim za ekonomično, efikasno i ekološki održivo globalno kretanje svih vrsta roba. Ivan Milićević, menadžer operacija i razvoja Nelt LSP, naglasio je da je novim setom logističkih usluga koji je pokrenut aktiviranjem intermodalnog terminala, klijentima omogućeno smanjenje logističkih troškova ali i brži, sigurniji i kvalitetniji transportni servis.

Podsetimo, redovni nedeljni železnički transport kontejnera u uvozu i izvozu na relaciji luka Rijeka-Nelt Dobanovci je bio prvi od servisa koje je kompanija Nelt stavila na raspolaganje tržištu. Od maja je pokrenuta redovna linija na relaciji Pirej – Nelt Dobanovci, od strane kompanije COSCO. Takođe je istaknut značaj geografskog položaja s obzirom na to da je Neltov terminal prugom povezan sa svim evropskim lukama i kopnenim terminalima. Autoputevi E-75 i E-70 se ukrštaju na udaljenosti od šest kilometara od terminala, dok je aerodrom Nikola Tesla udaljen deset kilometara. Unutar Nelt logističkog centra funkcioniše i carinska ispostava sa skladištem, što omogućava punu podršku i fleksibilnost različitim procesima i robnim tokovima.