Nelt ponovo među top 3 najpoželjnija poslodavca u BiH

Nelt avatar Nelt 24.04.2021.

Neltovo osmo priznanje za Najposlodavca u oblasti distribucije.

Prema istraživanju koje je sproveo portal MojPosao.ba, Nelt je u top 3 kompanije u BiH koje su najpoželjniji poslodavci za 2020. godinu. Ovo je ujedno i Neltovo osmo priznanje za Najposlodavca u oblasti distribucije.

Pored redovnog istraživanja „Najpoželjniji poslodavac u BiH“, portal MojPosao.ba je ove godine imao i dodatni cilj. Ispitana je i promena percepcije građana o najpoželjnijim poslodavcima tokom godine uzrokovane pandemijom, kao i faktori koji su uticali na to. U istraživanju je učestvovalo 15.000 ljudi.

„Drago mi je da su učesnici ovog istraživanja uočili da je Nelt BiH, kao kompanija u oblasti distribucije, uvrštena u top 3 najpoželjnija poslodavca na teritoriji BiH za 2020. godinu. Naišli smo na poteškoće uslijed negativnog pandemijskog uticaja, koje su u nekim trenucima usporile naše biznis djelovanje. Ipak, došlo je i do realizacije novih biznis ideja, obzirom da smo naš portfolio proširili za značajan broj proizvoda vrhunskog kvaliteta i tradicije. Benefite ovih poslovnih kretanja očekujemo i u dolazećem periodu. U uslovima kakve je stvorila COVID pandemija, ovo laskavo priznanje je još jedan dokaz da su pozitivan stav, motivacija, međusobno  povjerenje i timski rad najbolji put uspjeha. Nadamo se još boljem pozicioniranju na tržištu, jer mi, kao Nelt, zadržavamo pravo da budemo neskromni i težimo statusu lidera.“ rekao je Goran Cerovina, izvršni direktor Nelt BiH.

Projektom Najpoželjniji poslodavac promoviše se pozitivna praksa upravljanja ljudskim potencijalima u BiH kako bi se kompanije dodatno motivisale da unapređuju svoje odnose prema zaposlenicima, te da ponude odlične uslove za rad, razvoj i edukaciju.