Nelt potpisnik povelje o zapošljavanju mladih

Nelt avatar Nelt 23.04.2014.

Na međunarodnoj konferenciji „HR Business Arena 2014“ u Dubrovniku.

Na međunarodnoj konferenciji „HR Business Arena 2014“ u Dubrovniku, 23. aprila 2014. godine potpisana je povelja, kojom se 21 kompanija iz regiona obavezala da će u narednom periodu zapošljavati mlade kadrove.

– Cilj je da kompanije potpisnice sarađuju. Svako je, na primjer, zadužen da da predstavnika i oformićemo malo društvo. To društvo će međusobno razmijenjivati informacije kako zaposliti mlade i kako ih uključiti u svoje programe obuke – istakla je Majetić Pavić, programska direktorka konferencije.

Dogovoriće se i konkretni načini komuniciranja i rada. Krajem septembra biće organizovana još jedna „HR Arena“ u Hrvatskoj, a početkom oktobra i u Beogradu, gdje će se, kako dodaje Majetić Pavić, „ova problematika spustiti na lokalni nivo i razgovaraće se operativno“.

Cilj je i da se mladi informišu o tome šta se dešava u regionu.

– Želja nam je da na neki način pokrenemo zajedničku saradnju privrede i države, jer u državnim institucijama nisu u stanju da riješavaju problem nezaposlenosti mladih, koji su naša budućnost – rekla je Majetić Pavić.

Povelju je u ime Nelt Grupe potpisao Izvršni direktor MIloš Jelić, dok su ostale kompanije potpisnice: „MK grupa“, „NIS Gazprom Neft“, „Agrokor“, „A.T. Kearney“, „Atlantic grupa“, „Delta holding“, „Gorenje“, „Holding Slovenske elektrane“, „IBM Croatia“, „IEDC Bled school of management“, „Nestle Adriatic“, NLB banka, „Podravka“, Privredna banka Zagreb, S&T, „Telenor Srbija“, „Telenor Montenegro“, „Vip net“, „Stiria Croatia“ i „Bingo“.