Stručno osposobljavanje prema riječima nekadašnjih pripravnika, a današnjih zaposlenih

Montenomaks avatar Montenomaks 04.11.2020.

Pripravnički rad u Montenomaksu – Kakva su bila njihova iskustva

U susret novoj generaciji pripravnika, Montenomaks, jedna od kompanija Nelt Grupe, još jednom poziva zainteresovane i posvećene kandidate da se prijave do 19. novembra putem stranice https://www.euprava.me/

Vlada Crne Gore već devetu godinu zaredom organizuje Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem. Do sada, brojni pripravnici su pohađali devetomesečni program u Montenomaksu. Anica, Joko, Teodora i Jelena, koji su i dalje su deo Montenomaks tima, samo za posetioce ovog sajta se prisećaju svojih utisaka sa početaka karijere.

„I posle pripravničkog ostala sam dio tima!“

Posle završenog Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, izabrala sam Montenomaks i dobila priliku da usavršavam znanja u sektoru međunarodnog transporta. Prilikom izbora presudilo je to što je kompanija lider u svom poslu i što vodi brigu o svojim zaposlenima.

U početku je postojao strah kako ću se snaći u novom okruženju, ali već od prvog dana sva ta trema je nestala. Upoznavanje sa kolegama iz kancelarije, njihova srdačna dobrodošlica, uvođenje u posao koji obavljaju… učinilo je da se već na početku osjećam kao dio tima.

Budućim pripravnicima preporučila bih Montenomaks.

Anica Mašković
Carinski deklarant

„Izabrao sam Montenomaks zato što je jedna od vodećih firmi u Crnoj Gori.“

Tokom pripravničkog rada sam usavršio komunikaciju sa carinskim i inspekcijskim službenicima, kao i poznavanje carinskih postupaka. Volja za dokazivanjem i učenjem nije ostala nezapažena, pa sam nakon devet mjeseci nastavio sa radnim angažmanom.

Budućim pripravnicima bih poručio da budu uporni i istrajni u svom cilju i preporučio Montenomaks jer će tu naići na dobar kolektiv koji je spreman da pomogne i poduči.

Joko Joković
Disponent

„Motivisalo me je to što je Montenomaks dio veće organizacije.“

Kao student Ekonomskog fakulteta, kompaniju Montenomaks sam vidjela kao najbolju priliku za sticanje praktičnih znanja iz oblasti ekonomije. Motivisalo me je i to što je dio Nelt Grupe, velikog organizacionog sistema, i zastupnik svjetskih kurirskih službi FedEx-a i TNT-a.

Moje iskustvo za proteklih devet mjeseci je bilo pozitivno. Preuzimala sam odgovornost za poslove u oblastima administracije, špedicije i organizacije međunarodnog transporta. Unaprijedila sam komunikacijske vještine i pregovaračke sposobnosti, poznavanje računarskih programa, znanje engleskog jezika…

Pripravnicima koje zanima logistika, iz svog pozitivnog iskustva preporučujem Montenomaks jer nudi kvalitetnu obuku i pozitivno radno okruženje.

Teodora Stojanović
Administrator u međunarodnom transportu

„Pripravnici, budite spremni za nova iskustva.“

Kada sam se prijavljivala najviše me zainteresovala Neregelia koju sam postavila na prvo mjesto. Kao firma koja je lider u svom poslu vodila sam se tim da ću u takvoj kompaniji naučiti mnogo. Tako je i bilo.

Devet mjeseci pripravničkog smatram svojim uspjehom i velikom školom. Moj početak je bio u Neregeliji, ali zbog obima posla svoj pripravnički sam nastavila u Montenomaksu, još jednoj od kompanija Nelt Grupe, gdje sam i pronašla svoje mjesto u kolektivu.

Moj savjet za buduće pripravnike jeste da ne odustaju od onog što vole, da se trude da zadrže svoju poziciju i da budu uvijek spremni za nove stvari. Uspjeh ne dolazi sam, za njega je potrebno izboriti se.

Jelena Zulević
IT sistem administrator