Intervju sa Draganom Škrbić na portalu eKapija

Nelt logistics avatar Nelt logistics 13.12.2017.

Kompanija Nelt će u 2018. godini uložiti 15 mil EUR u razvoj logističkih usluga.

Kompanija Nelt će u 2018. godini uložiti 15 mil EUR u razvoj logističkih usluga, kao i u jačanje regionalne pozicije. Na sedam tržišta, sa 17 distributivnih centara, u sektoru logistike radi 1.400 ljudi. U Srbiji, kompanija je u oblasti logistike prisutna već 10 godina, a sada namerava da se pozicionira i u okolnim zemljama.

Dragana Škrbić, izvršna direktorka lanca snabdevanja Nelt Grupe, govoreći o budućim planovima, objašnjava da je „jedinstvena regionalna ponuda integrisanih logističkih usluga, kroz dokazanu operativnu izvrsnost i duboko razumevanje potreba klijenata, pravi put u daljem razvoju logistike i osnov strategije rasta i nastupa te kompanije na tržištu Balkana“.

U intervjuu za eKapiju, Dragana Škrbić govori o postignutim rezultatima, ostvarenim partnerstvima, kao i o razvojnim planovima.

eKapija: Najavili ste regionalno jačanje logističkih operacija. Šta je urađeno do sada u oblasti logistike u Nelt-u? Koji su vam planovi?

– U Nelt-u se dugo bavimo distributivnom logistikom, skladištenjem i skladišnom manipulacijom, špedicijom, dostavom, organizacijom internacionalnog i nacionalnog transporta. Danas u sektoru logistike zapošljavamo 1.400 ljudi, na sedam tržišta. Operacije smo organizovali kroz 17 distributivnih centara u kojima primenjujemo standarde kvaliteta i inovativne tehnologije, i svakog dana smo na 12.000 različitih mesta isporuke.

U Srbiji, u kojoj smo u ovom segmentu prisutni već 10 godina, ove godine smo prebacili plan prometa za 24% i otpočeli saradnju sa više od 120 novih kupaca logističkih usluga. Otvorili smo i proširili prvi privatni intermodalni terminal u Beogradu. Postali smo član European Food Network (EFN). Dobili smo status Ovlašćenog privrednog subjekta u Srbiji, čime su pojednostavljeni postupci carinjenja i garantovani sigurnost i bezbednost u lancu nabavke. Uspostavili smo operacije u Crnoj Gori akvizicijom 80% vlasničkog udela u kompaniji Montenomaks Control and Logistics, logističkom lideru na ovom tržištu.

Planiramo i da nastavimo u sličnom tempu. Prvenstveno, kroz kontinualno učenje i ulaganje u razvoj naših ljudi, razumevanje tržišta i njegovih potreba i izgradnjom partnerskih odnosa sa našim kupcima, a zatim i kroz strategiju diferencije usluga, očuvanje kvaliteta i efikasnosti operacija.

Preuzeto sa stranice www.ekapija.com

Intervju u celosti pročitajte OVDE