Nelt implementirao softver eDIS

Nelt logistics avatar Nelt logistics 30.09.2019.

Unapređenjem intermodalnog terminala do većeg zadovoljstva korisnika.

U cilju povećanja zadovoljstva korisnika, kompanija Nelt implementirala je softver eDIS, renomirane firme Sarda, i uvela Reach Stacker (viljuškar) marke Hyster u procese svog Intermodalnog terminala. Na ovaj način, dodatno su unapređeni informacioni tokovi i pouzdanost sistema, povećana je brzina i efikasnost operacija koje se obavljaju na terminalu. 

Implementacijom Sardinog softvera omogućena je digitalizacija procesa na samom terminalu ali i komunikacije sa eksternim korisnicima što za krajnji efekat ima ubrzanje procesa i tačnost informacija.  Veća efikasnost  rada terminala obezbeđena je investicijom u viljuškar američkog proizvodjača Hyster, modela 46-33 IH,  nosivosti 46t koji omogućava rukovanje svim vrstama kontejnera kao i kamionskim šasijama. Ova investicija realizovana je uz pomoć subvencije Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dodeljene za unapređenje kombinovanog transporta u 2018. godini.

„Za dve i po godine rada železničkog logističkog terminala ostvarili smo partnerstva sa svetskim pomorskim i logističkim gigantima- kineskom kompanijom COSCO, danskom MAERSK i francuskom CMA CGM.  Prepoznati smo kao logističko čvorište Balkana zahvaljujući odličnoj lokaciji, tehničkim i tehnološkim prednostima i fokusom na zadovoljstvo korisnika. Dodeljeno nam je priznanje za doprinos projektu „Jedan pojas, jedan put“. Sada smo napravili korak dalje.  Investicijom u eDIS softver i Hyster Reach Stecker mi smo unapredili kvalitet servisa čime želimo da dodatno osiguramo zadovoljstvo korisnika naših usluga, istakla je Jelena Jovanić, menadžer intermodalnog terminala u Neltu.