Milica Sočanac u Poslovnom savetu Unicefa

Nelt Group avatar Nelt Group 16.12.2019.

Savet se sastoji od 13 članova koji će se sastajati dva puta godišnje, a tokom…

Članovi Saveta će staviti UNICEF-u na raspolaganje svoje vreme, znanje i poslovnu mrežu radi podrške programima i inicijativama kojima se unapređuju i štite prava dece u Srbiji. Savet se sastoji od 13 članova koji će se sastajati dva puta godišnje, a tokom godine učestvovati u inicijativama UNICEF Srbija i zagovarati poštovanje prava dece u poslovanju kod svojih poslovnih partnera, saradnika i široj poslovnoj zajednici. Milica Sočanac je jedna od članica ovog saveta.

Prema rezultatima iz ankete na „U-Report platformi1“ UNICEF-a, 68% dece i mladih smatra da poslovni sektor treba i može da podrži mlade u njihovom budućem razvojnom putu, 75% dece vidi radno mesto kao primarno područje (negativnog) uticaja na prava dece, dok čak 89% njih očekuje veću podršku poslovnog sektora kroz prakse, mentorstva, volontiranje, stipendije i podržavanje đačkih projekata. Rezultati jasno ukazuju da poslovna zajednica može mnogo da doprinese zaštiti i unapređenju dečijih prava.

„Misija Poslovnog saveta UNICEF-a je da zajedno sa eminentnim pojedincima, uspešnim poslovnim ljudima, podstakne širu poslovnu zajednicu na veći angažman u korist dece“, saopšteno je iz ove organizacije, gde se dodaje: „Članovi će svojim poslovnim iskustvom davati smernice za kreiranje strategija za veće uključivanje poslovnog sektora u unapređenje položaja dece, učestvovaće u promociji prava dece na poslovnim forumima i u interakciji sa medijima kako bi doprineli podizanju svesti o stanju dece u Srbiji i načinima da se njihova prava zaštite i poštuju u većem kapacitetu“.

Pored Milice, članovi Poslovnog saveta UNICEF-a u Srbiji su i Vesna Bengin iz BioSense Instituta; Jelena Bulatović iz Srpske asocijacija menadžera, Marko Čadež iz Privredne komore Srbije, Robert Čoban iz „Color Press Group“, Jelena Drakulić Petrović iz „Ringier Axel Spinger“, Draginja Đurić iz „Banca Intesa“, Nebojša Đurđević iz Inicijative Digitalna Srbija, Dragan Filipović iz Generali osiguranja, Milana Jević Gledović iz „Delhaize Srbija“, Neven Marinović iz Smart Kolektiva; Majk Mičel iz Telenora, Jovana Milutinović iz Nordeusa.