Godišnji doručak sa novinarima

Nelt Group avatar Nelt Group 19.10.2017.

Godišnji doručak sa novinarima koji tradicionalno organizuje kompanija Nelt održan je 18. oktobra u beogradskom…

Godišnji doručak sa novinarima koji tradicionalno organizuje kompanija Nelt održan je 18. oktobra u beogradskom hotelu Metropol. Novinar su imali prilike da saznaju aktuelnosti iz poslovanja Nelt Grupe i da se u otvorenom dijalogu sa članovima Uprave upoznaju sa ključnim projektima kompanija koje čine Grupu.

Miloš Jelić, izvršni direktor NeltGrupe, najavio je ostvarenje planova za 2017. i rekapitulirao uspešno poslovanje članica naše kompanije rečima: „Uspeh gradimo na izvrsnosti u pružanju usluga,… posvećenosti zaposlenih i primeni novih tehnologija. Nastavićemo dalje pozicioniranje na tržištu logističkih usluga, geografsko širenje i dalje investicije u razvoj. Ulaganje u edukaciju zaposlenih, proizvodnih i uslužnih kapaciteta svih kompanija u našem sistemu, te unapređenje saradnje sa lokalnom zajednicom, biće naš fokus i u budućnosti“.

Milan Radivojević, direktor razvoja biznisa Nelt Grupe, pojasnio je sisteme potpunih rešenja u distribuciji, predstavivši uz to ključne strateške pravce daljeg razvoja Grupe, nove brendove i uspešne rezultate kompanija Banim i TakoLako, Neltovih nedavnih akvizicija.

Dragana Škrbić, direktorka Lanca snabdevanja Nelt Grupe najavila je za 2018. godinu investiciju od 15 miliona evra u razvoj novih usluga na tržištima, izgradnju 22.000 m2 skladišnog i kancelarijskog prostora u Beogradu i Sarajevu, implementaciju novih tehnologija u planiranju zaliha, transportu i skladištenju, kao i u lični i profesionalni razvoj zaposlenih. Cilj je kreiranje regionalne logističke mreže koja je već aktuelizovana kroz saradnju sa nemačkim gigantom, kompanijom Dachser.

Šta je proces transformacije koi sprovodi naša komapanija i koji su njegovi ciljevi, pojasnio je Nikola Ćorsović, direktor strateškog planiranja Nelta. Ukazao je na važnost uvažavanja stavova zaposlenih pri donošenju ključnih odluka. Kao primer naveo je istraživanje zdravlja organizacije koje smo sproveli tokom 2017, koristeći metodologiju kompanije McKinsey & Company poredeći se sa najbolji svetskih 1200 kompanija.

Posebno interesovanje, novinari su pokazali za afrička tržišta na kojima Nelt takođe posluje, zatim za poziciju Neoplante u aktuelnom tržišnom trenutku i procenu uticaja krize u Agrokoru na regionalnu maloprodaju.