Hobi koleginice: Kulinarska stranica

Montenomaks avatar Montenomaks 21.07.2021.

Hamida Skoko, administrativni asistent izvršnog direktora u Montenomaksu za časopis Nelt Grupe

U intervjuu koji je dala za interni časopis Nelt Grupe, „Magazzin“, Hamida otkriva više o kulinarstvu, svom hobiju kojim se aktivno bavi u slobodno vreme. Sve njene recepte možete pogledati i na Instagram stranici pod nazivom Kuhinjica_Kitchenette.

Kada je počela tvoja ljubav prema kuvanju?

Na početku srednje škole sam počela da se interesujem za kuvanje. Tada su me zanimala samo slatka jela, koja su mi bila zabavnija za spremanje od slanih. Kasnije sam, uz pomoć majke koja je u familiji poznata po svom kulinarskom umeću, počela da spremam i slana jela. Najveći izazov su bila tijesta. Za njihovo spremanje mi je bilo potrebno dosta prakse kako bih se usavršila. U jednom trenutku sam poželjela da recepte dijelim i pretvorim ljubav prema kuvanju u hobi.

Šta najviše voliš da spremaš? Zbog čega?

Najviše volim da spremam slatka jela, iako se trudim da izbjegavam da jedem slatko. Paradoksalno ali je tako. Takođe, volim da spremam tijesta, koja su mi, kako sam rekla, bila izazovna, međutim, postala su mi jedna od omiljenih.

Šta te inspiriše u kuvanju?

Uglavnom su to želje ukućana. Oni su dosta objektivni kritičari. Inspirišu me i kulinarske stranice, novi proizvodi na tržištu… Takođe, ukoliko mi se svidi neko jelo iz restorana, pokušam da ga spremim tako što pretpostavim šta su sastojci. Nekada zaista uspijem da spremim skoro pa identično. Često pokušavam da iskombinujem namirnice koje već imam kod kuće i napravim nešto zanimljivo. Tokom karantina prošle godine sam svakodnevno kuvala. U tom periodu sam imala vremena da se posvetim tome.

Kako si došla na ideju da pokreneš Instagram stranicu?

Prosto sam htjela da kuvanje pretvorim u hobi i da dijelim recepte na internetu. Otvorila sam blog, a onda i profil na Instagramu, najpopularnijoj društvenoj mreži. Takođe, smatrala sam da bih se preko Instagrama mogla povezati sa profilima iste tematike i na taj način povećati popularnost profila. Voljela bih da jednog dana budem prepoznatljiva i da zaista zaživi profil. Na taj način ću imati još veći motiv.

Kog kuvara najviše pratiš? Na čije recepte se ugledaš?

Pratim više kuvara čiji su mi recepti zanimljivi, kako sa naših, tako i sa stranih prostora. Uvijek se trudim da moji recepti ne budu komplikovani i da spisak namirnica nije veliki, kako bi se lako i brzo spremilo. Što se tiče samog kuvanja, najviše se ugledam na svoju majku, od koje stalno kupim ideje i kulinarske trikove.