Nelt Grupa premašila milijardu evra prihoda, saopšteno na godišnjoj konferenciji za novinare

Nelt Group avatar Nelt Group 06.12.2021.

Nelt Europe – Početak rada grupacije u Hrvatskoj i Sloveniji.

Konsolidovan prihod Nelt Grupe premašio je u 2021. godini milijardu evra. Na tradicionalnom godišnjem sastanku top menadžmenta kompanije sa predstavnicima medija, predstavljeni su ostvareni rezultati u prošloj i najavljeni planovi za narednu godinu. Posebnu pažnju privukla je najava poslovanja Nelt Grupe u Hrvatskoj i Sloveniji, kroz osnivanje kompanije Nelt Europe.

„Izlazak na evropsko tržište za kompaniju Nelt je prirodan proces razvoja. Nelt Europe će biti polazna tačka u širenju mreže Neltovih kompanija širom Evrope. Milena Vušak, renomirani profesionalac sa godinama iskustva u FMCG industriji, preuzela je razvoj našeg biznisa za Hrvatsku i Sloveniju sa  ambicioznim planovima za razvoj i distribuciju Nelt brendova na navedenim tržištima“, naveo je Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe.

Uprkos činjenici da je i protekla godina bila izuzetno kompleksna, Nelt Grupa je uspela da u potpunosti prilagodi svoje poslovanje situaciji i održi svoj lanac snabdevanja bez prekida na svim tržištima. Takođe, nastavila je održivi rast i zapošljavanje, i kontinuirano investirala u infrastrukturu, u iznosu preko 7 miliona evra.

Zahvaljujući investiciji od dva miliona evra, kompanija je povećala kapacitete svog Intermodalnog železničkog terminala u Dobanovcima koji je odličnom lokacijom, efikasnim poslovanjem i tehnološkim inovacijama potvrdio status logističkog haba Zapadnog Balkana.

Lider u oblasti distribucije i logistike najavio je i značajan iskorak i ubrzan proces digitalizacije. U partnerstvu sa renomiranim svetskim kompanijama u oblasti tehnologije i napredne analitike, poput kompanija Microsoft, SAS i ADD, nastavljen je rad na kreiranju digitalnog ekosistema u poslovnim operacijama, kako bi se unapredila razmena podataka, planiranje i partnerstvo sa principalima, kupcima, klijentima i dobavljačima.

Razvojna strategija kompanije i njene dugoročne održivosti bazira se na investicijama koje su za 2022. godinu planirane u iznosu od 19 miliona evra, daljem razvoju Nelt brendova i izlasku na nova tržišta u Evropskoj uniji.

Osim novinara, ove godine konferenciji su se pridružili i studenti Univerziteta u Beogradu. Oni su imali priliku da razgovaraju sa menadžmentom Nelt Grupe, ali i da se u praksi upoznaju sa konferencijskim aspektom korporativne komunikacije.

Saopštenje za medije moguće je preuzeti na stranici Press Kit.

Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe

Darko Lukić, izvršni potpredsednik Nelt Grupe

Milena Vušak, direktorka za razvoj poslovanja, Nelt Europe

Robert Jenovai, izvršni direktor za ljudske resurse Nelt Grupe

Marko Milanković, menadžer korporativnih komunikacija Nelt Grupe