Robert Jenovai na konferenciji Regionalne AEO Asocijacije

Nelt avatar Nelt 08.11.2022.

O važnosti poverenja u saradnji između javnog i privatnog sektora

Izvršni direktor za tržište Srbije Robert Jenovai govorio je na konferenciji Regionalne AEO Asocijacije u organizaciji Nemačke razvojne agencije (GIZ) o značaju statusa Ovlašćenog privrednog subjekta (AEO) i važnosti poverenja u saradnji između javnog i privatnog sektora. 

Robert je istakao značaj ovog dijaloga za unapređenja saradnje, neophodnost uvođenja inovativnih rešenja i identifikacije izazova.

“U samoj osnovi AEO statusa je pitanje poverenja. Tri decenije poslovanja Nelta temelji se upravo na poverenju koje gradimo uvođenjem najboljih praksi, držanjem visokih standarda poslovanja i otvorenom komunikacijom sa zaposlenima, klijentima u logistici, principalima u distribuciji, kao i sa institucijama na svim teritorijama na kojima poslujemo“, rekao je on.

Dobijanje AEO statusa, smatra, rezultat je dugogodišnjeg partnerstva naše kompanije sa carinskim organima, čime smo od strane državnih institucija prepoznati kao pouzdan partner.

“Osnovne prednosti koje nam ovaj status obezbeđuje ogleda se u carinskim pojednostavljenjima, manjem broju fizičkih pregleda, kao i prioritetnom pregledu pošiljki. Ovime se ubrzavaju carinske procedure, skraćuje vreme transporta, smanjuju troškovi, i efikasnije rešavaju zahtevi klijenata i poboljšava usluga koju im pružamo”, rekao je Robert u svom govoru.

Konferencija Regionalne AEO Asocijacije zamišljena je kao razgovor javnog i privatnog sektora o unapređenju AEO programa u regionu, prihvatanju kulture digitalnih podataka, povećanju transparentnosti i jačanju partnerstava.