Društvena odgovornost

Uspeh kompanije ostvaruju dobri i motivisani kadrovi. Zato Nelt ima za cilj da zaposli, razvije i zadrži ljude sa potencijalom, kao i da kreira prijatno i podsticajno radno okruženje koje će zaposlene inspirisati u svakodnevnom radu.

Aktivnosti koje kompanija sprovodi u lokalnoj zajednici okrenute su ka uspostavljanju strateških saradnji sa fakultetima, kroz upoznavanje studenata sa realnim sektorom, praktičnom primenom naučenog, kao i kroz organizovanje specijalizovanih programa za talentovane studente.

Saradnja sa fakultetima

Sve kompanije Nelt Grupe sarađuju sa visokoobrazovanim institucijama u zemljama u kojima posluju, kako bi pomogle studentima da se što bolje otpočnu svoje karijere. Na ovom polju, organizuju se gostujuća predavanja na fakultetima ali i posete studenata Neltovim kompanijama koje obuhvataju kako informativne prezentacije o Grupi, tako i edukativne sadržaje. Na taj način, studenti su u prilici da saznaju više o veštinama prodaje i pregovaranja, organizacionoj kulturi, upravljanju kvalitetom itd. Cilj saradnje je upoznavanje studenata sa uspešnim, savremenim poslovanjem i sa prilikama za profesionalni razvoj u okviru kompanije.

Saradnja sa umetničkim fakultetima

Projekat „10 od mermera“ omogućio je studentima vajarstva da uz podršku kompanije Nelt i profesora Gorana Čpajaka, jednog od najpoznatijih srpskih vajara, izvajaju svoje prve skulpture. Njihovi radovi su i danas izloženi u okviru Nelta u Dobanovcima.

Više o projektu možete pogledati ovde.

Nelt u Srbiji godinama podržava afirmaciju najboljih studenata osnovnih, master i doktorskih studija Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Više od 120 mladih koji su se istakli svojim uspesima na domaćoj i međunarodnoj muzičkoj sceni, do sada je imalo priliku da se predstavi beogradskoj publici u okviru ciklusa koncerata u Centru lepih umetnosti „Guarnerius“.

Nelt edukativni program

Interdisciplinarni obrazovni program za studente različitih fakulteta utemeljen na principima saradnje, timskog rada, dijaloga, razmene, otvorenosti i povezivanja različitih znanja i kapaciteta. Predavači i mentori su profesionalci koji dolaze iz lokalnog, regionalnog i međunarodnog konteksta i imaju iskustvo u polju obrazovanja, projektnog rada i multidisciplinarnog rada. Od pokretanja 2016. godine, NEP se sprovodi na godišnjem nivou, u organizaciji Nelta, Galerije 12 Hub i Nove iskre. Nelt je dobitnik prestižne Virtus nagrade Trag fondacije za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora za Nelt edukativni program.

Za više informacija posetite: nep.rs

Saradnja sa umetnicima

Projekat „Wall Street by Nelt“ je nastao sa idejom da se radni ambijent u Neltu oplemeni a da se u isto vreme omogući talentovanim umetnicima da svoje umeće primene u konkretnom poslovnom okruženju. Proces oslikavanja 10 murala dimenzija 10 x 12 metara od strane renomiranih dizajnera i street art umetnika trajao je 6 meseci, a ovi originalni murali i danas krase Neltov kompleks u Dobanovcima.

Više o projektu možete pogledati ovde.

Podrška izložbi „Pupin – od fizičke do duhovne realnosti“

U Istorijskom muzeju Srbije više od 20.000 posetilaca i 150 školskih grupa, tokom 2015/16, posetilo je izložbu „Pupin – od fizičke do duhovne realnosti”, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, uz podršku kompanija Nelt i Telekoma Srbija a.d.

Izložbom je predstavljeno Pupinovo detinjstvo, obrazovni i pronalazački put, profesorski rad, nacionalno–politički doprinosi pre, tokom i posle Velikog rata, osnivanja i unapređenja najvećih institucija nauke u Americi, mnogobrojna dobročinstva, patenti, mecenski odnos prema umetnosti i književni rad ovenčan Pulicerovom nagradom „Od pašnjaka do naučenjaka”. Posetioci su saznali više o njegovom učešću u osnivanju NASE, zašto je FBI pratio njegov rad, kao i o odnosu sa Vudro Vilsonom, Nikolom Teslom, Albertom Ajnštajnom i drugim značajnim ličnostima tog vremena.