Moзамбик

Нелт ги започна операциите во Мозамбик кон почетокот на 2013 година. За краток временски период, се оствари успешна соработка со клучните клиенти како што се Game – Wallmart, Spar, Shoprite, Cogef и други познати трговски синџири. Нелт Мозамбик денес дистрибуира производи на принципали – Nestle, Reckitt Benckiser, Mars и Ferrero.

Приморскиот, пристанишен град Мапуто, со околу 2 милиони жители, е главен град на Мозамбик и истовремено е град во кој се наоѓа седиштето на компанијата Нелт.

207 вработени

500 aртикли

6.250 m2 простор за складирање

Rade Todorović

Sales and Operations Manager

Принципали на дистрибуцијата на производи за широка потрошувачка