Замбијa

Компанијата на Нелт во Замбија е основана  во мај 2012 година, додека првата испорака извршена е веќе во јуни истата година. Дистрибутивното портфолио опфаќа брендовите како што се Duck, Glade, Raid, Mr Muscle, Pledge, Duracell, Dr.Oetker, Pedigree, Whiskas, Snickers, Twix, Bounty, Heineken, Amstel, Miller, Strongbow и други.

Седиштето на компанијата се наоѓа во Лусака, главниот град на Замбија, која има околу 1,7 милиони жители и е еден од најбрзо растечките градови во Јужна Африка.

102 вработени

300 aртикли

4.900 m2 простор за складирање

Принципали на дистрибуцијата на производи за широка потрошувачка