Цвеќе од Neregeliа и Montenomaks за првиот цветен тепих

Nelt Group avatar Nelt Group 10.05.2021.

Neregelia и Montenomaks

Meѓу 15 компании кои донираа садници, се најдоа и нашите компании, Neregelia и Montenomaks.

Цветниот тепих по углед на познатиот тепих во Брисел, направен е од 50.000 садници цвеќе на 600 квадратни метри на Плоштадот Независност во Подгорица. Ова е прв пат Црна Гора да учествува во ваква манифестација за одбележување на Денот на Европа, која се слави на 9 мај. Меѓу 15 компании кои донираа садници, се најдоа и нашите компании, Neregelia и Montenomaks, поддржувајќи ги на тој начин вредностите на ЕУ: братство, солидарност, еднаквост во различностите и пред се антифашизам.