Nelt во TOП 100 компании на Југоисточна Европа

Nelt avatar Nelt 21.10.2021.

 SeeNews oбјавува ранг листа SEE TOP 100. 

Во овогодинешната конкуренција за најдобрите 100, Nelt се најде на 81. место, од вкупно 2.900 компании кои учествуваа.

Четиринаесетта година по ред, SeeNews oбјавува ранг листа SEE TOP 100 која ги опфаќа 100 најголеми компании на Југоисточна Европа според вкупните приходи.

Покрај Nelt, уште 11 компании од Србија беа рангирани на оваа листа: ЈП Електропривреда Србија, Нафтна индустрија Србија, Delhaize Serbia, Телеком Србија, Tigar Tyres, ЈП Србијагас, Електродистрибуција Србија, Mercator-S, Serbia Zijin Copper, Infrastructure Development and Construction и HBIS Group.